Dýňové vafle recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
75 g cukr
1 špetka sůl
4 ks vejce
100 g máslo
3 lžíce rum
0 l mléko
300 g hladká mouka
0 balíčků kypřící prášek do pečiva
500 g dužina z dýně
na ozdobu
šlehačka

Postup přípravy receptu

  1. Dýni oloupeme, nakrájíme na kostičky a v osolené vodě uvaříme zcela doměkka. Uvařená dýňová dužina musí být bez vody, proto měkkou dužinu vložíme do jemného sítka a vytlačíme všechnu tekutinu. Žloutky oddělíme od bílků a z bílků se solí ušleháme sníh.

  2. Těsto připravíme z hladké mouky, cukru, nakrájeného másla, žloutků, prášku do pečiva, rumu a dobře promícháme.

  3. Ve vlažném mléku promícháme dýňovou dužinu a přimícháme k základu těsta. Těsto musí být homogenní. Nakonec jemně vmícháme sníh z bílků. Těsto přikryjeme folií a necháme na hodinu odpočinout.

  4. Z těsta připravujeme vafle v rozehřátém vaflovači.

  5. Dýňové vafle podáváme teplé nebo vlažné ozdobené šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!