Dýňová polévka s kuřecím masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
150 g pórek
500 g dýně
200 g kuřecí prsa
500 ml drůbeží vývar
podle chuti
2 stroužky česnek
sůl
1 špetka muškátový oříšek
1 špetka mletý zázvor
2 lžíce čerstvý tymián
mletý černý pepř
podle potřeby
olej
na ozdobu
2 lžíce dýňová semínka
1 kelímek zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Z očištěné dýně si odvážíme asi půl kila dužniny a nakrájíme ji na kostičky. Očištěný a omytý pórek podélně rozkrojíme a nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  2. V hrnci rozpálíme olej a osmahneme na něm nasekanou cibuli, potom vmícháme pórek s prolisovaným česnekem. Nakonec přidáme dýni, trochu ji opečeme a zalijeme kuřecím nebo slepičím vývarem. Vaříme 30 minut.

  3. Mezitím si na sucho opražíme dýňová semínka. Kuřecí prsa nakrájíme na malé kostičky, osolíme, opepříme a osmažíme v rozpáleném oleji. Polévku rozmixujeme a dochutíme špetkou mletého zázvoru, muškátového oříšku, pepřem a solí. Vložíme osmažená prsa a nasekanou petrželku nebo čerstvý tymián.

  4. Dýňovou polévku s kuřecím masem můžeme podávat s pečivem nebo chlebem. Každou porci ozdobíme zakysanou smetanou a opraženými dýňovými semínky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!