Dýňová polévka s kuřecím masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 150 g pórek 500 g dýně 200 g kuřecí prsa 500 ml drůbeží vývar podle chuti 2 stroužky česnek sůl 1 špetka muškátový oříšek 1 špetka mletý zázvor 2 lžíce čerstvý tymián mletý černý pepř podle potřeby olej na ozdobu 2 lžíce dýňová semínka 1 kelímek zakysaná smetana
Postup Dýňová polévka s kuřecím masem recept
Postup přípravy receptu
-
Z očištěné dýně si odvážíme asi půl kila dužniny a nakrájíme ji na kostičky. Očištěný a omytý pórek podélně rozkrojíme a nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme.
V hrnci rozpálíme olej a osmahneme na něm nasekanou cibuli, potom vmícháme pórek s prolisovaným česnekem. Nakonec přidáme dýni, trochu ji opečeme a zalijeme kuřecím nebo slepičím vývarem. Vaříme 30 minut.
Mezitím si na sucho opražíme dýňová semínka. Kuřecí prsa nakrájíme na malé kostičky, osolíme, opepříme a osmažíme v rozpáleném oleji. Polévku rozmixujeme a dochutíme špetkou mletého zázvoru, muškátového oříšku, pepřem a solí. Vložíme osmažená prsa a nasekanou petrželku nebo čerstvý tymián.
Dýňovou polévku s kuřecím masem můžeme podávat s pečivem nebo chlebem. Každou porci ozdobíme zakysanou smetanou a opraženými dýňovými semínky.