Dvoubarevný švestkový koláč se skořicovou drobenkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- drobenka 70 g cukr 70 g máslo 150 g mouka 0 lžiček mletá skořice těsto 0 hrnků cukr 0 hrnků olej 1 špetka sůl 3 ks vejce 3 lžíce kakao 0 hrnků mléko 2 hrnky polohrubá mouka 1 balíček kypřící prášek do pečiva 1 lžička citronová bio kůra podle potřeby strouhanka na ozdobu cukr moučka náplň 1 sklenka švestkový kompot
Postup Dvoubarevný švestkový koláč se skořicovou drobenkou recept
Postup přípravy receptu
-
Sypké suroviny prosejeme. Z mouky, cukru, másla a skořice zpracujeme drobenku. Polohrubou mouku, kypřící prášek do pečiva, citronovou kůru, sůl, mléko, olej a vejce dáme do mísy a dobře promícháme.
Polovinu těsta nalijeme na menší plech a druhou polovinu těsta promícháme s kakaem. Kakaovou vrstvu těsta přelijeme bílou polovinu těsta. Na kakaové těsto naskládáme odkapané poloviny švestek obalené ve strouhance a posypeme skořicovou drobenkou.
Dvoubarevný koláč se skořicovou drobenkou pečeme v troubě asi 30 minut při 175 °C. Upečený koláč necháme vychladnout.
Dvoubarevný švestkový koláč se skořicovou drobenkou poprášíme cukrem moučka, nakrájíme a můžeme podávat.