Dvoubarevný švestkový koláč se skořicovou drobenkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

drobenka
70 g cukr
70 g máslo
150 g mouka
0 lžiček mletá skořice
těsto
0 hrnků cukr
0 hrnků olej
1 špetka sůl
3 ks vejce
3 lžíce kakao
0 hrnků mléko
2 hrnky polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
1 lžička citronová bio kůra
podle potřeby
strouhanka
na ozdobu
cukr moučka
náplň
1 sklenka švestkový kompot

Postup přípravy receptu

  1. Sypké suroviny prosejeme. Z mouky, cukru, másla a skořice zpracujeme drobenku. Polohrubou mouku, kypřící prášek do pečiva, citronovou kůru, sůl, mléko, olej a vejce dáme do mísy a dobře promícháme.

  2. Polovinu těsta nalijeme na menší plech a druhou polovinu těsta promícháme s kakaem. Kakaovou vrstvu těsta přelijeme bílou polovinu těsta. Na kakaové těsto naskládáme odkapané poloviny švestek obalené ve strouhance a posypeme skořicovou drobenkou.

  3. Dvoubarevný koláč se skořicovou drobenkou pečeme v troubě asi 30 minut při 175 °C. Upečený koláč necháme vychladnout.

  4. Dvoubarevný švestkový koláč se skořicovou drobenkou poprášíme cukrem moučka, nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!