Dvoubarevný kokosovník recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
200 g máslo
2 lžičky kakao
4 ks žloutek
1 lžička prášek do pečiva
0.5 sklenice cukr krupice
3 sklenice polohrubé mouky
300 g jahodový džem
krém
4 ks bílek
200 g kokos
0.5 sklenice cukr moučka
0.8 sklenice sladká smetana (18%)

Postup přípravy receptu

  1. Na vál si připravíme mouku, žloutky, cukr a prášek do pečiva a uhněteme těsto, které rozdělíme na dvě části.

  2. Do jedné dáme kakao, uhněteme a dáme zchladit. Rozválené bílé těsto dáme do dortové formy o průměru 27cm, kterou jsme vyložili papírem na pečení.

  3. Mezitím z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a vyšleháme. Přidáme kokos, smetanu a důkladně zlehka vymícháme.

  4. Bílé těsto, které máme už přichystané ve formě potřeme džemem a kokosovým krémem. Na vrch nastrouháme na struhadle s hrubými oky hnědé těsto.

  5. Kokosovník pečeme při teplotě 175 °C asi 40 minut.

  6. Upečený dvoubarevný kokosovník nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!