Dvoubarevná ovocná bublanina recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
5 ks vejce
100 g máslo
6 lžic mléko
130 g cukr krupice
180 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
360 g hladká mouka
2 lžíce citronová kůra
3 lžíce kakaový prášek
1 balíček kypřící prášek do pečiva
na obalení
hrubá mouka
podle potřeby
tuk na vymazání
višňový kompot
mouka na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Višňový kompot necháme odkapat. Žloutky oddělíme od bílků a z bílků se špetkou soli a krupicového cukru si našleháme pevný sníh. Okapané třešně obalíme v mouce.

  2. Máslo utřeme s cukrem moučka a vanilkovým cukrem. Nepřestáváme třít a přidáváme žloutky. Třeme, dokud nevznikne světlá a hladká pěna. K žloutkové pěně přimícháme nastrouhanou citronovou kůru, mléko, prosátou mouku s práškem do pečiva a naposledy ručně přimícháme sníh z bílků.

  3. Menší formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Jedno těsto obarvíme prosátým kakaem. Těsta lijeme do formy střídavě tak, abychom tvořili mramorování. Višněmi bez pecek posypeme dvoubarevnou bublaninu.

  4. Bublaninu pečeme asi 40 - 50 minut v troubě předehřáté na 160 °C. Upečenou bublaninu necháme vychladnout.

  5. Dvoubarevnou ovocnou bublaninu nakrájíme na porce, pocukrujeme a podáváme s hrnkem kávy nebo čaje.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!