Dušený špenát s lučinou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 - 5 stroužků česnek
1 lžička majoránka
1 - 2 lžičky vegeta
olivový olej
1 ks menší cibule
2 ks menší brambory
horká voda
vejce natvrdo
1/2 - 1 lžičky mletý černý pepř
1 balíček mražený špenátový protlak
1,5 lžíce tamari
1 kostka lučina (100g)

Postup přípravy receptu

  1. Špenátový protlak necháme trochu povolit. Mezitím oloupeme cibuli, brambory a česnek, cibuli nasekáme na kostičky, brambory nastrouháme na hrubém struhadle. Vejce uvaříme natvrdo

  2. Protlak dáme do středního hrnce, zalijeme horkou vodou a při střední teplotě a za občasného míchání necháme rozpustit. Přidáme tamari a vegetu. Mezitím si v dalším hrnečku na troše olivového oleje osmahneme cibulku s nastrouhaným bramborem, jen krátce, ochutíme černým pepřem

  3. K již prohřátému špenátu přidáme bramborovo-cibulovou směs, chvíli povaříme, přidáme lučinu a mícháme, dokud se nerozpustí. Opět povaříme. Nakonec vmícháme prolisované stroužky česneku, majoránku a už stačí jen 5 minut prohřát a probublat. Celková tepelná příprava je maximálně 25 minut

  4. Dušený špenát s lučinou rozdělíme do dvou talířků nebo misek, přidáme uvařené vejce, které jsme po oloupání rozkrojili na čtvrtky a podáváme

  5. Recept na dušený špenát s lučinou je určen pro 2 osoby. Chutná opravdu dobře a snesou ho i ti, kteří jinak špenát nemusí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!