Dušený pórek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce cukr
sůl
1 ks citron
4 ks pórek
50 g mrkev
50 g šalotka
pepř
1 lžíce sekaná petrželka
50 g řapíkatý celer
75 ml šťáva z pečeného drůbežího masa
25 g bylinkové máslo

Postup přípravy receptu

  1. Pórky si omyjeme, osušíme a očistíme - odřízneme kořínky a tvrdékonce listů. Takže vám zůstane jen samotný střed.

  2. Očistíme si také mrkev, šalotku a celer. Tyto tři suroviny nakrájíme na kostičky. Vymačkáme šťávu z citronu.

  3. Do velkého hrnce si dáme 1 litr vody, přivedeme jej k varu, přidáme sůl,cukr, pepř a vymačkanou šťávu z citronu. Do ochucené vroucí vody ponoříme pórek, několik minut jej povaříme. Pak jej vyjmeme a prudce zchladíme studenou vodou. Studený pórek nakrájíme na špalíčky.

  4. Rozpálíme si troubu na 180°C. Rozehřejeme si polovinu šťávy z masa a přidáme do něj nakrájenou zeleninu. Po chvíli přidáme pórek.

  5. Přelijeme zeleninu do zapékací misky a necháme 20 - 25 minut dusit v troubě. Podléváme zbylou šťávou z masa.

  6. Na poslední tři minuty poklademe na pórek pokrájené bylinkové máslo.

  7. Hotovou zeleninu rozdělíme na 2 talíře a ozdobíme čerstvou petrželkou nebo bazalkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!