Dušená kuřecí prsa s rýží recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
tymián
4 ks kuřecí prsa
1 ks cibule - velká
500 ml drůbeží vývar
mletý černý pepř
50 g papriková klobása
200 g rýže basmati
400 g sterilované fazole tmavé
1 hrst vypeckované olivy

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a lehce osolíme. Rozpálíme teflonovou nebo nepřilnavou pánev (s poklicí) a prsa na ní restujeme bez tuku.

  2. Zatím si očistíme cibuli a nasekáme ji nahrubo. Klobásu nakrájíme na plátky. Fazole scedíme a opláchneme. K hotovému kuřecímu přidáme plátky klobásy a necháme z nich pustit tuk. Pak maso a klobásu vyjmeme, uložíme do tepla a na výpeku osmažíme cibuli. Asi po třech minutách do cibule přidáme rýži, kterou stále mícháme. Když začne rýže lehce sklovatět, přidáme zpátky kuře s klobásou, zalijeme vše vývarem, přidáme fazole, olivy, tymián a směs osolíme a opepříme podle chuti.

  3. Pánev přiklopíme poklicí, snížíme teplotu a vše vaříme asi 10 - 15 minut. Kuře musí být křehké a rýže dovařená. K pokrmu není nutná žádná příloha.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!