Dušená kapusta se slaninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 plátek slanina
1 stroužek česnek
0.5 ks cibule
1 lžíce sádlo
1 hlávka kapusta
1 lžíce hladká mouka
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu rozkrojíme, umyjeme pod studenou vodou a nakrájíme na nudličky. V hrnci kapustu podlijeme vodou a krátce podusíme. Nepřikrýváme pokličkou.

  2. Do kastrolu dáme slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme sádlo a nakrájenou cibuli, kterou necháme zrůžovět.

  3. Kapustu přecedíme a přidáme k opražené cibuli. Ochutíme solí, pepřem a česnekem. Měkkou kapustu zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, podlijeme trochou vody a povaříme nejméně 5 minut.

  4. Do dušené kapusty můžeme přidat uzenou klobásu nebo plátek uzeného masa.

  5. Dušenou kapustu se slaninou podáváme s vařenými brambory.

  6. Brambory nakrájené na kostky se mohou dusit společně s kapustou. Tím ušetříme špinavé nádobí a čas.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!