Drůbeží vývar recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
2 l voda
5 ks pepř celý
1 ks bobkový list
1 ks slepice na polévku
1 svazek kořenová zelenina na polévku

Postup přípravy receptu

  1. Slepici proplachujeme ve vodě, dokud voda není čistá. Kůži zbavíme od zbylých brk. Cibuli omyjeme, ale neloupeme, a rozpůlíme ji. Rozpálíme pánev bez oleje a řezné plochy cibule necháme na pánvi zhnědnout. Polévkovou zeleninu očistíme, omyjeme a rozkrojíme.

  2. Slepici s cibulí i s kořením vložíme do hrnce, zalijeme vodou a dáme vařit. Po vícenásobném vzkypění sebereme z vývaru pěnu. Pak stáhneme teplotu a polévku vaříme na mírném ohni asi 1,5 hodiny. Přidáme zeleninu a vaříje dalších 30 minut Vývar osolíme, Slepici vyjmeme a vývar vyčistíme prolitím přes síto nebo přes čistý kus látky.

  3. Pokud chceme zeleninu dále ve vývaru použít, opláchneme ji a nakrájíme na kousky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!