Drůbeží vývar recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 ks cibule 2 l voda 5 ks pepř celý 1 ks bobkový list 1 ks slepice na polévku 1 svazek kořenová zelenina na polévku
Postup Drůbeží vývar recept
Postup přípravy receptu
-
Slepici proplachujeme ve vodě, dokud voda není čistá. Kůži zbavíme od zbylých brk. Cibuli omyjeme, ale neloupeme, a rozpůlíme ji. Rozpálíme pánev bez oleje a řezné plochy cibule necháme na pánvi zhnědnout. Polévkovou zeleninu očistíme, omyjeme a rozkrojíme.
Slepici s cibulí i s kořením vložíme do hrnce, zalijeme vodou a dáme vařit. Po vícenásobném vzkypění sebereme z vývaru pěnu. Pak stáhneme teplotu a polévku vaříme na mírném ohni asi 1,5 hodiny. Přidáme zeleninu a vaříje dalších 30 minut Vývar osolíme, Slepici vyjmeme a vývar vyčistíme prolitím přes síto nebo přes čistý kus látky.
Pokud chceme zeleninu dále ve vývaru použít, opláchneme ji a nakrájíme na kousky.