Drůbeží polévka s pažitkovým kapáním recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 75 g kořenová zelenina 1 l drůbeží vývar podle chuti sůl mletý bílý pepř příloha 1 ks vejce 3 lžíce mléko 2 lžíce hladká mouka 1 lžíce sekaná pažitka
Postup Drůbeží polévka s pažitkovým kapáním recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a drobně pokrájíme. Zeleninu očistíme a nastrouháme nahrubo.
Cibuli a zeleninu zalijeme vývarem a krátce povaříme.
Z vejce, mléka, mouky a jemně posekané pažitky připravíme řídké těstíčko, které lijeme přes vidličku do horké polévky. Kapání v polévce krátce povaříme.
Drůbeží polévka s pažitkovým kapáním osolíme, opepříme a podáváme.