Drůbeží polévka s pažitkovým kapáním recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
75 g kořenová zelenina
1 l drůbeží vývar
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
příloha
1 ks vejce
3 lžíce mléko
2 lžíce hladká mouka
1 lžíce sekaná pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a drobně pokrájíme. Zeleninu očistíme a nastrouháme nahrubo.

  2. Cibuli a zeleninu zalijeme vývarem a krátce povaříme.

  3. Z vejce, mléka, mouky a jemně posekané pažitky připravíme řídké těstíčko, které lijeme přes vidličku do horké polévky. Kapání v polévce krátce povaříme.

  4. Drůbeží polévka s pažitkovým kapáním osolíme, opepříme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!