Drůbeží játra na cibulce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 dkg slanina
sůl
2 lžíce sádlo
pepř
500 g drůbeží játra
3 ks cibule (větší)
solamyl nebo mouka

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistíme, propláchneme, osušíme, pokrájíme na větší kousky, zalijeme trochou mléka a promícháme.

  2. Cibuli očistíme a pokrájíme na půlkolečka. Slaninu nakrájíme na kostičky.

  3. Rozpálíme si pánev. Na ni přidáme slaninu a restujeme ji, dokud se nezačně mírně škvařit. Pak přidáme cibuli. Tu restujeme, dokud nezesklovatí. Pak přidáme sádlo a játra.

  4. Maso necháme zatáhnout a opepříme jej. Restujeme doměkka. Hotová játra osolíme a vytáhneme. Pokud chceme mít omáčku, přidáme do výpeku trochu mouky nebo solamylu.

  5. Játra s omáčkou podáváme s rýží nebo knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!