Drožďové tofu knedlíčky do polévky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
3 lžíce olej
sůl
1 ks vejce
1 plátek máslo
3 lžíce strouhanka
1 lžíce majoránka
1 ks cibule
krupice
mletý pepř
3 dl zeleninový vývar
200 g čerstvé droždí
100 g uzené tofu
3 lžíce sójový granulát

Postup přípravy receptu

  1. Sójový granulát namočíme na 30 minut do zeleninového vývaru.

  2. Na oleji opražíme cibuli nakrájenou na kostky a prolisovaný česnek. Přidáme droždí a na mírném ohni ho necháme rozpustit. Přidáme nabobtnaný granulát, plátek másla a odstavíme z vařiče. Směs necháme vychladnout.

  3. Do vychladlé směsi přidáme vejce, majoránku, sůl, najemno nastrouhané tofu a strouhanku. Promícháme a podle potřeby zahustíme těstíčko krupicí. Vypracujeme tuhou hmotu, ze které vytvarujeme knedlíčky.

  4. Drožďové tofu knedlíčky zaváříme ve slané vodě nebo přímo v zeleninovém vývaru zhruba 7 - 10 minut.

  5. Drožďové tofu knedlíčky můžeme podávat přímo v polévce nebo je vkládat do polévky až těsně před podáváním.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!