Drožďová polévka s kapáním recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
20 g máslo
20 g cibule
6 dl voda
20 g droždí
60 g kořenová zelenina
čerstvá petrželka
těstíčko
sůl
1 ks vejce
mléko
hrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Na polovině másla podusíme očištěnou a jemně pokrájenou zeleninu, zalijeme ji vodou, osolíme a povaříme.

  2. Na zbytku másla lehce zpěníme cibuli, přidáme rozdrobené droždí, opražíme, podlijeme vývarem ze zeleniny, povaříme a přidáme k ostatnímu vývaru.

  3. V šálku rozšleháme vejce, trochu mléka, sůl a mouku. Do vařící polévky lijeme přes vidličku kapání a drožďovou polévku ještě 4 minuty povaříme. Na závěr přidáme nasekanou petrželku.

  4. Drožďovou polévku s kapáním podáváme horkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!