Domácí zmrzlina s piškoty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce kakao
250 ml mléko
250 g dlouhé piškoty
krém
2 lžíce cukr moučka
250 g mascarpone
300 ml smetana ke šlehání
70 g kokosová moučka
70 g čokoládové lupínky

Postup přípravy receptu

  1. Mascarpone vymícháme s cukrem moučka. Přidáme kokosovou moučku, čokoládové lupínky a opět dobře promícháme.

  2. Smetanu ušleháme a jemně ji přimícháme do mascarponového základu. V misce promícháme mléko s kakaem. Vhodnou formu, třeba srnčí hřbet, vyložíme kuchyňskou transparentní folií.

  3. Do kakaového mléka namáčíme (krátce) dlouhé piškoty a ukládáme do formy vedle sebe. Piškoty přikryjeme částí krému a opět přiložíme piškoty. Spotřebujeme suroviny tak, aby piškoty přikrýval krém. Formu uložíme na dvě hodiny do mrazáku.

  4. Domácí zmrzlina s piškoty zaručeně zachutná každému nejen v teplých dnech.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!