Domácí vanilkový cukr recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

250 g cukr
1 ks vanilkový lusk

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si čistou a dobře vysušenou sklenici s uzávěrem, jeden vanilkový lusk a cukr krystal.

  2. Cukr nasypeme do čisté sklenice a přidáme dřeň z vanilkového lusku, kterou jsme ostrým nožem vyškrábli. Sklenici uzavřeme a dobře protřepeme. Sklenici otevřeme a vložíme do ní i prázdnou vanilkovou slupku.

  3. Domácí vanilkový cukr ve sklenici uzavřeme a necháme alespoň 8 dní odstát. Sklenicí s vanilkovým cukrem dvakrát obden protřepeme.

  4. Domácí vanilkový cukr používáme na přípravu lahodného voňavého cukroví.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!