Domácí tortilly se sádlem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 lžička sůl
100 g sádlo
500 g hladká mouka
280 ml horká voda

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme mouku, změklé sádlo a sůl, zalijeme horkou vodou a vypracujeme měkké, hebké a nelepivé těsto. Těsto můžeme vypracovat ručně nebo hnětacími háky, případně v pekárně na správně zvolený program - "těsto bez kynutí a předehřívání".

  2. Hotové těsto rozdělíme na kousky, z těch vytvoříme kuličky a ty rozvalíme hodně tence. Vyválíme co nejpravidelnější kruhy - podle velikosti teflonové pánve. Já použila hluboký talíř jako vykrajovátko.

  3. Tortilly pečeme nasucho, prudce a krátce, placky pečeme po každé straně asi 30 - 45 sekund. Jen co se vytvoří růžové puchýřky, tortillu otočíme a po upečení z druhé strany ji ihned vložíme mezi přeloženou utěrku, aby neztvrdla.

  4. Hotové tortilly se sádlem, pokud zbudou, ohříváme potřené z obou stran vodou, stačí jen chvíli v mikrovlnné troubě. Případně tortilly ohříváme v troubě na suchém plechu, který jsme také potřeli vodou, zabráníme tak ztvrdnutí.

  5. Domácí tortilly se sádlem plníme podle chuti a možností. Já dávám například salát, kuřecí maso a rajčata s tatarkou. Celou tortillu zabalím do alobalu, lépe pak drží pohromadě. Každý plní tortilly podle chuti, takže můžou být i bez masa. Jíst se dají i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!