Domácí tahini recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

60 ml olivový olej
1 špetka mořská sůl
200 g sezamová semínka

Postup přípravy receptu

  1. Troubu rozehřejeme na 170 °C.

  2. Na plech položíme papír na pečení a rovnoměrně na něj nasypeme semínka. Sezamová semínka pečeme 7 minut, pak je vytáhneme, důkladně prohrábneme a pečeme dalších 7 minut. Hotová semínka mají mít zlatou barvu. Při pečení dáváme pozor, lehce se spálí.

  3. Hotová semínka vsypeme do nožového mixeru a 1 minutu mixujeme "na sucho", pak postupně přidáváme olivový olej, aby se vytvořila požadovaná konzistence tahini. Nakonec přidáme mořskou sůl podle chuti.

  4. Domácí pastu tahini uchováváme v lednici až 1 měsíc.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!