Domácí rohlíky z trouby recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 lžička sůl
1 ks vejce
0.8 kostky droždí
1 lžíce cukr krystal
4 hrnky hladká mouka
1 hrnek vlažné mléko
0.6 kostky rostlinný tuk
na potření
1 ks vejce
podle potřeby
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Z trochy mléka, cukru, mouky a droždí uděláme kvásek. Po vykynutí ho smícháme s moukou, tukem, vejcem, mlékem a solí.

  2. Vypracujeme tužší těsto. Těsto rozdělíme na čtyři části a každou na pomoučněném vále vyválíme do kruhu o tloušťce asi 4 mm a překrojíme křížem na osm trojúhelníků.

  3. Těsto svineme od nejširší strany, vytvarujeme do tvaru rohlíků, uložíme na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péci do vyhřáté trouby do lehce zlatové barvy. Domácí rohlíky pečeme při zhruba 175 °C.

  4. Upečené domácí rohlíky potřeme čerstvým máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!