Domácí rakvičky recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

2 ks vejce
7 ks žloutek
120 g cukr krupice
150 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
1 balení smetana ke šlehání
2 lžíce máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Rozpuštěným máslem pečlivě vymažeme připravené formičky na rakvičky

  2. V míse pak utřeme cukr a žloutky, vyšleháme spolu s vanilkovým cukrem a vejcem. Směsí, která má správnou konzistenci a je bílá, pak plníme formičky asi do poloviny, při prvním pokusu můžeme zkusit i méně

  3. Naplněné formičky na rakvičky naskládáme na plech a pečeme pozvolna v předehřáté troubě na cca 120 °C. Nakonec v troubě necháme ještě dosušit při stažení na cca 80 °C, i když někdo používá metodu sušení od začátku

  4. Upečené a vychladlé rakvičky opatrně vyklopíme z formiček - pro mnohé hospodyňky bývá právě toto vyklápění z formiček nejnáročnější

  5. Domácí rakvičky podáváme bohatě ozdobené šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!