Domácí rakvičky recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 2 ks vejce 7 ks žloutek 120 g cukr krupice 150 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 1 balení smetana ke šlehání 2 lžíce máslo na vymazání
Postup Domácí rakvičky
Postup přípravy receptu
-
Rozpuštěným máslem pečlivě vymažeme připravené formičky na rakvičky
V míse pak utřeme cukr a žloutky, vyšleháme spolu s vanilkovým cukrem a vejcem. Směsí, která má správnou konzistenci a je bílá, pak plníme formičky asi do poloviny, při prvním pokusu můžeme zkusit i méně
Naplněné formičky na rakvičky naskládáme na plech a pečeme pozvolna v předehřáté troubě na cca 120 °C. Nakonec v troubě necháme ještě dosušit při stažení na cca 80 °C, i když někdo používá metodu sušení od začátku
Upečené a vychladlé rakvičky opatrně vyklopíme z formiček - pro mnohé hospodyňky bývá právě toto vyklápění z formiček nejnáročnější
Domácí rakvičky podáváme bohatě ozdobené šlehačkou.