Domácí plněné dalamánky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 lžička sůl 1 lžíce ocet 1 kostka droždí 1 lžička cukr krystal 500 g hladká mouka 3 dl vlažná voda 1 lžička celý kmín podle potřeby párek
Postup Domácí plněné dalamánky recept
Postup přípravy receptu
-
Ze všech ingrediencí uděláme husté těsto a dáme vykynout.
Z těsta vytvoříme 25 bochánků, do kterých vložíme asi 8 cm dlouhý pikantní párek a vytvarujeme dalamánky.
Domácí plněné dalamánky položíme na pečící papír na plech, do jehož středu dáme šálek s vodou. Dalamánky potřeme vodou se solí a posypeme kmínem.
Pečeme 10 - 15 minut při 250 °C. Pak je dopékáme asi 20 minut při 180 °C.
Domácí plněné dalamánky podáváme studené, ale komu nevadí teplé kynuté pečivo, jsou dobré i tak.