Domácí plněné dalamánky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 lžička sůl
1 lžíce ocet
1 kostka droždí
1 lžička cukr krystal
500 g hladká mouka
3 dl vlažná voda
1 lžička celý kmín
podle potřeby
párek

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech ingrediencí uděláme husté těsto a dáme vykynout.

  2. Z těsta vytvoříme 25 bochánků, do kterých vložíme asi 8 cm dlouhý pikantní párek a vytvarujeme dalamánky.

  3. Domácí plněné dalamánky položíme na pečící papír na plech, do jehož středu dáme šálek s vodou. Dalamánky potřeme vodou se solí a posypeme kmínem.

  4. Pečeme 10 - 15 minut při 250 °C. Pak je dopékáme asi 20 minut při 180 °C.

  5. Domácí plněné dalamánky podáváme studené, ale komu nevadí teplé kynuté pečivo, jsou dobré i tak.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!