Domácí nudle nebo flíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
voda
300 g polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Na pomoučněném vále dobře propracujeme z mouky a vajec rukama těsto, až se tvoří puchýře. Vál poprášíme moukou, z těsta utvoříme bochánky a rozválíme je na tenké placky, které rozložíme na čistý ubrus. Placky těsta necháme na každé straně asi 30 - 60 minut oschnout. Záleží na místu a počasí, kde je necháme schnout.

  2. Potom pláty těsta pokrájíme na pruhy asi 5 cm široké, položíme jich vrstvu na sebe a ostrým nožem nakrájíme na široké nebo tenké nudle či na flíčky. Flíčky uvaříme v osolené vodě a slijeme.

  3. Široké nudle a flíčky se podávají k dušenému masu a k roštěnkám, tenké se používají jako zavářka do polévky. Tenké nudle vaříme kratší dobu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!