Domácí müsli bez cukru recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g rozinky
1 dl med
100 g hořká čokoláda
50 g sezamové semínko
1 kg jemné ovesné vločky
200 g sušené banány
2 balíčky studentská ořechová směs

Postup přípravy receptu

  1. Ořechy zbavíme slupek a nasekáme.

  2. Na teflonové pánvi orestujeme na sucho vločky. Přidáme ořechy, banány, sezamové semínko. Když je vše prohřáté, přidáme kousky hořké čokolády a restujeme, dokud se čokoláda nerozpustí a neobalí vločky. Na 1 kg vloček dáme 100 g čokolády. Ostatní suroviny můžeme namíchat podle chuti.

  3. Vymažeme vyšší plech máslem. Vsypeme orestovanou směs a pocákáme medem. Za občasného míchání pečeme müsli při 150 °C asi 15 minut. Upečené domácí müsli necháme důkladně prosušit, aby se dalo skladovat a nezplesnivělo. Můžeme ho dosušit v troubě.

  4. Domácí müsli bez cukru jíme jak máme rádi.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!