Domácí ledový čaj recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 l voda
8 lžic cukr krupice
4 lžíce citronová šťáva
1 ks mátový čaj
4 ks zelený čaj s vůní broskve
70 ml broskvová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Všechnu vodu přivedeme k varu. Vypneme a vložíme 4 pytlíčky zeleného čaje s příchutí broskve a 1 pytlíček mátového. Necháme 10 - 15 minut vylouhovat, před vyndáním pytlíčků ještě pořádně promícháme.

  2. Přidáme broskvovou šťávu a dochutíme cukrem a citronovou šťávou. Množství je přibližné, výsledek vždy ochutnáme a ještě dochutíme podle libosti. Když vám ruka trochu ujede, tak by to nemělo vadit - horký čaj chutná aromatičtěji než studený. Necháme vychladit na pokojovou teplotu.

  3. Domácí ledový čaj pak dáme vychladit přes noc do ledničky. Nebo přelijeme do PET lahví a necháme zmrznout v mrazáku. Pak můžeme čaj pít po douškách podle toho, jak postupně bude roztávat. Zároveň zůstane ledový nebo aspoň příjemně chladivý několik hodin - tak se ledový čaj hodí na nerušené povídání na zahradě nebo na výlety.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!