Domácí kečup 2 recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

15 dkg cukr
1 lžíce sůl
25 dkg cibule
25 dkg jablko
150 ml voda
2 kg rajče
3 ks hřebíček
2 ks bobkový list
1 špetka mletá skořice
150 ml 8% ocet
1 lžička mletá sladká paprika
10 kuliček celý černý pepř
5 kuliček celé nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Do připraveného kastrolu si nandáme omytá a přepůlená hodně zralá rajčata, očištěná jablíčka i se slupkou, oloupanou a nahrubo nasekanou cibuli

  2. Pak přidáme ocet, cukr a veškeré koření. Koření si můžeme dát do zvláštního obalu, abychom ho potom nemuseli lovit z kastrolu. Zeleninu vaříme do zhoustnutí, za občasného míchání, asi 1 hodinu. Záleží na vodnatosti rajčat. Pokud máme kvalitní kastrol míchat nemusíme

  3. Potom vyndáme obal s kořením a směs na kečup ponorným mixerem rozmixujeme. Kečupovou směs propasírujeme přes husté síto a kečup si horký nalijeme do skleniček. Kečup sterilujeme 20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!