Domácí jogurt z bulharských kultur recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-5 l čerstvé mléko
1 balíček jogurtová bulharská kultura

Postup přípravy receptu

  1. Koupíme čerstvé mléko a pořídíme si 1 sáček bulharských jogurtových kultur. Jeden sáček můžeme použít až na 5 litrů mléka.

  2. Mléko zahřejeme na 45 °C, vsypeme sáček kultur a pořádně zamícháme. Základ na domácí jogurt rozlijeme do předem vyvařených a zchladlých sklenic. Sklenice dobře uzavřeme, zabalíme do deky na cca 10 hodin.

  3. My doma děláme jogurt ze 3 litrů mléka a takto připravený jogurt je krásný hustý. Hotový jogurt z bulharských kultur uložíme do lednice.

  4. Když jogurt dochází, stačí znovu koupit mléko, tentokrát dáme na 1 litr 3 lžíce již hotového jogurtu, znovu do sklenic, do deky (tentokrát stačí na 8 hodin). Takto můžeme opakovat až desetkrát, po každém dalším opakování houstne jogurt rychleji.

  5. Domácí jogurt z bulharských kultur je bez zahušťování, jen čistý produkt. Nám doma moc chutná.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!