Domácí jogurt recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 l mléko
1 konzerva kondenzované mléko
1 lžíce smetanový jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Mléko smícháme s kondenzovaným mlékem a ohřejeme asi na 50 °C. Pak mléko necháme trochu zchladnout. Do mléka vmícháme jogurt.

  2. Takto připravený základ na domácí jogurt nalijeme do sklenic od dětské výživy (přesnídávek) a uzavřeme.

  3. Sklenice vložíme do trouby předehřáté na 50 °C (případně do jogurtovače). Sklenice s domácím jogurtem v troubě necháme alespoň 3 hodiny.

  4. Pokud chceme jogurt ovocný, přidáme do každé skleničky marmeládu. Důležité je přidat marmeládu na DNO sklenice. Jestli máme rádi müsli, přidáme ovesné vločky, oříšky a rozinky.

  5. Domácí jogurt necháme vychladnout a můžeme se do něj pustit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!