Domácí jablečný štrúdl recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 lžička ocet
100 ml voda
250 g hladká mouka
125 g tuk na pečení
na potření
1 ks vejce
náplň
strouhanka
jablko
na ozdobu
cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme mouku se solí, tukem, octem a vodou. Vypracujeme těsto, které necháme 1/2 hodiny odpočinout.

  2. Jablka mezitím oloupeme a nastrouháme.

  3. Odpočaté těsto na štrúdl rozdělíme na poloviny, vyválíme, posypeme strouhankou a přidáme nastrouhaná jablka. Poté opatrně zavineme. Takto pokračujeme i s druhým jablečným štrúdlem.

  4. Hotové záviny přesuneme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme vajíčkem a upečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.

  5. Domácí jablečný štrúdl nakrájíme, posypeme podle chuti cukrem a podáváme nejlépe k čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!