Domácí jablečný štrúdl recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
1 špetka sůl
1 lžička ocet
100 ml voda
250 g hladká mouka
125 g tuk na pečení
na potření
1 ks vejce
náplň
strouhanka
jablko
na ozdobu
cukr moučka
Postup Domácí jablečný štrúdl recept
Postup přípravy receptu
-
Smícháme mouku se solí, tukem, octem a vodou. Vypracujeme těsto, které necháme 1/2 hodiny odpočinout.
Jablka mezitím oloupeme a nastrouháme.
Odpočaté těsto na štrúdl rozdělíme na poloviny, vyválíme, posypeme strouhankou a přidáme nastrouhaná jablka. Poté opatrně zavineme. Takto pokračujeme i s druhým jablečným štrúdlem.
Hotové záviny přesuneme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme vajíčkem a upečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.
Domácí jablečný štrúdl nakrájíme, posypeme podle chuti cukrem a podáváme nejlépe k čaji.