Domácí hranolky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
česnek
sůl
koření
podle potřeby
brambory
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Přichystáme si brambory. Množství volíme podle počtu osob, pro které přílohu děláme. Pro 3 osoby bohatě postačí 5 středně velkých brambor.

  2. Brambory si oloupeme, kdo chce mít více letní verzi, může použít nové brambory, které jen opláchneme a dobře očistíme. Opláchnuté a oloupané brambory krájíme. Já to dělám tak, že je nakrájím na kolečka a poté na nudličky, docílím tak tvaru hranolek. Záleží na vás. Nakrájené brambory dáme mezi dvě čisté utěrky, aby se vysála všechna voda.

  3. Troubu rozehřejeme na cca 200 °C. Potom dáváme hranolky na plech tak, aby byly rovnoměrně rozprostřeny. Pokapeme olivovým olejem a osolíme. Můžeme přidat i oblíbené koření (na pizzu, grilovanou zeleninu) a přihodit mezi hranolky pár oloupaných stroužků česneku. Domácí hranolky pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 - 25 minut.

  4. Domácí hranolky můžeme použít jako přílohu prakticky k jakémukoliv pokrmu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!