Domácí čokoládová zmrzlina recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
30 g kakao
100 g čokoláda na vaření
150 ml smetana ke šlehání
285 ml plnotučné mléko
50 g nerafinovaný cukr
Postup Domácí čokoládová zmrzlina recept
Postup přípravy receptu
-
Mléko s cukrem přivedeme k varu a poté do něj vmícháme na kousky nalámanou čokoládu a prosáté kakao. Poté směs sejmeme z plotny a mícháme až do úplného rozpuštění čokolády.
Směs necháme vychladnout, mezitím našleháme smetanu a vmícháme ji do chladného čokoládového krému.
Poté vše vlijeme do vhodné nádoby a dáme zamrazit. Během mražení je vhodné zmrzlinu promíchávat. Zhruba po 5-ti hodinách je domácí čokoládová zmrzlina připravená k servírování.