Domácí cibulový chléb recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 30 g cukr 300 ml olej 50 g sůl 300 g cibule 20 g kmín 800 ml voda 1 kostka droždí 2 kg hladká mouka
Postup Domácí cibulový chléb recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou cibuli nakrájíme na půlkolečka. Na rozehřátém oleji je pomalu restujeme dozlatova.
V míse smícháme vodu, sůl, cukr, droždí a přidáme orestovanou cibuli s olejem a nakonec i mouku. Vše pořádně promícháme a vzniklé těsto necháme chvíli
odpočinout. Z odpočinutého těsta tvarujeme bochánky.
Poté si vymažeme pekáč a do něj skládáme bochánky jeden vedle druhého (jako Honzovy buchty) o velikosti asi jako vejce. Pak je necháme vykynout. Až bochánky asi tak zdvojnásobí svůj objem, tak je opatrně potřeme olejem.
V troubě pečeme asi 20 minut při teplotě 180°C. Po upečení můžeme dle chuti potřít třeným česnekem.