Domácí cibulový chléb recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

30 g cukr
300 ml olej
50 g sůl
300 g cibule
20 g kmín
800 ml voda
1 kostka droždí
2 kg hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou cibuli nakrájíme na půlkolečka. Na rozehřátém oleji je pomalu restujeme dozlatova.

  2. V míse smícháme vodu, sůl, cukr, droždí a přidáme orestovanou cibuli s olejem a nakonec i mouku. Vše pořádně promícháme a vzniklé těsto necháme chvíli

  3. odpočinout. Z odpočinutého těsta tvarujeme bochánky.

  4. Poté si vymažeme pekáč a do něj skládáme bochánky jeden vedle druhého (jako Honzovy buchty) o velikosti asi jako vejce. Pak je necháme vykynout. Až bochánky asi tak zdvojnásobí svůj objem, tak je opatrně potřeme olejem.

  5. V troubě pečeme asi 20 minut při teplotě 180°C. Po upečení můžeme dle chuti potřít třeným česnekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!