Domácí chleba recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

cukr
2 lžičky sůl
ocet
1 - 2 lžičky kmín
voda
1 balíček droždí
5 hrnků hladká mouka
2 hrnky vlažná voda
3 lžíce vlažné mléko
hladká mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, sůl, cukr, kmín, vodu, mléko a droždí smícháme a necháme kynout zhruba hodinu

  2. Až nám těsto vykyne, připravíme si nádobu na pečení, do které dáme na dno jenom mouku (žádný olej). Pak necháme rozpálit troubu a mezitím těsto na chléb vysypeme a jenom mokrýma rukama upravíme. Dáme na mouku, kterou jsme si vysypali nádobu, ještě necháme 20 minut kynout

  3. Do hrnku si dáme vodu a ocet a těsně před vložením do trouby ho jen zlehka potřeme, aby nám těsto nespadlo dolů. Pak těsto vložíme do trouby a zprudka pečeme 5 - 10 minut, pak úplně pomalu dopékáme asi tak 45 minut. Během pečení párkrát domácí chleba potřeme s vodou a octem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!