Domácí bramborové knedlíky recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
1 - 2 ks vejce
24 lžic hrubá mouka
1,5 kg vařené brambory
12 lžic dětská krupička

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce doměkka, poté slijeme vodu a necháme vychladnout

  2. Brambory oloupeme, nastrouháme na struhadle, osolíme, přidáme jedno až dvě vejce, 12 lžic dětské krupičky a 24 lžic hrubé mouky. Hmotu zpracujeme a rozdělíme na 5 částí, ze kterých vyválíme válečky

  3. Pokud chceme dělat menší porci z 1 kg brambor, přidáváme 8 lžic krupice a 12 lžic mouky - na 2 kg 16 lžic krupice a 32 lžic mouky

  4. Připravené bramborové knedlíky vložíme do vroucí vody, necháme 20 - 30 minut povařit a vyndaváme. Při vyndavání rovnou krájíme pomocí kráječe nebo nitě na plátky

  5. Domácí bramborové knedlíky podáváme podle chuti jako přílohu k různým pokrmům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!