Domácí bramborové knedlíky recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- sůl 1 - 2 ks vejce 24 lžic hrubá mouka 1,5 kg vařené brambory 12 lžic dětská krupička
Postup Domácí bramborové knedlíky
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce doměkka, poté slijeme vodu a necháme vychladnout
Brambory oloupeme, nastrouháme na struhadle, osolíme, přidáme jedno až dvě vejce, 12 lžic dětské krupičky a 24 lžic hrubé mouky. Hmotu zpracujeme a rozdělíme na 5 částí, ze kterých vyválíme válečky
Pokud chceme dělat menší porci z 1 kg brambor, přidáváme 8 lžic krupice a 12 lžic mouky - na 2 kg 16 lžic krupice a 32 lžic mouky
Připravené bramborové knedlíky vložíme do vroucí vody, necháme 20 - 30 minut povařit a vyndaváme. Při vyndavání rovnou krájíme pomocí kráječe nebo nitě na plátky
Domácí bramborové knedlíky podáváme podle chuti jako přílohu k různým pokrmům.