Divoká kachna se smetanovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g slanina - - sůl 1 ks cibule - - citron - - mouka hladká 0.5 kelímku smetana kysaná - - pepř mletý 1 šálek víno bílé 5 lžic zelenina kořenová 1 ks kachna divoká 1 kostka masox - - divoké koření
Postup Divoká kachna se smetanovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Kachnu naporcujeme, v pekáčku rozškvaříme slaninu, přidáme trochu oleje a osmahneme na něm nakrájenou cibulku, přidáme zeleninu a krátce podusíme. Maso osolíme, okořeníme a vložíme na zeleninu, podlijeme vínem a vodou a pečeme za občasného podlití a otáčení doměkka. Měkké maso vyjmeme, výpek se zeleninou vydusíme na tuk, zasypeme moukou a osmahneme, podlijeme vývarem z kostky a povaříme. Přidáme kůru a cit. Šťávu a omáčku rozmixujeme nebo propasírujeme. Zalijeme smetanou a krátce ještě povaříme. Podáváme s knedlíkem a brusinkami.