Divoká kachna se smetanovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g slanina
- - sůl
1 ks cibule
- - citron
- - mouka hladká
0.5 kelímku smetana kysaná
- - pepř mletý
1 šálek víno bílé
5 lžic zelenina kořenová
1 ks kachna divoká
1 kostka masox
- - divoké koření

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu naporcujeme, v pekáčku rozškvaříme slaninu, přidáme trochu oleje a osmahneme na něm nakrájenou cibulku, přidáme zeleninu a krátce podusíme. Maso osolíme, okořeníme a vložíme na zeleninu, podlijeme vínem a vodou a pečeme za občasného podlití a otáčení doměkka. Měkké maso vyjmeme, výpek se zeleninou vydusíme na tuk, zasypeme moukou a osmahneme, podlijeme vývarem z kostky a povaříme. Přidáme kůru a cit. Šťávu a omáčku rozmixujeme nebo propasírujeme. Zalijeme smetanou a krátce ještě povaříme. Podáváme s knedlíkem a brusinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!