Dietní zelná polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks mrkev
10 lístků bazalka
1 ks fenykl
1 ks malá cibule
500 g bílé zelí
1 l zeleninový vývar
3 lžíce extra panenský olivový olej
1 kelímek naturální jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Umyté zelí nakrájíme nadrobno. Mrkev a fenykl nakrájíme allá julienne.

  2. Cibuli nakrájíme na kostičky a lehce ji orestujeme na 2 lžících olivového oleje. Přidáme 2 lžíce teplé vody a restujeme asi 10 minut. Přidáme jemně nakrájenou zeleninu,orestujeme a zalijeme zeleninovým vývarem. Vaříme půl hodiny a ke konci vaření přidáme čisté lístky bazalky, jogurt a lžíci olivového oleje.

  3. Kdo má rád trošku masa, může do dietní zelné polévky přidat kousky vařeného kuřete.

  4. Dietní zelnou polévku podáváme teplou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!