Dietní zeleninový nákyp recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
0.4 ks vejce
10 g máslo
5 lžic mléko
3 g mouka
30 g mrkev
30 g květák
50 g houby

Postup přípravy receptu

  1. Slabě opraženou mouku rozmícháme v mléce, osolíme a uvaříme na bešamel.

  2. Na kostičky nakrájenou mrkev a kedlubnu podlijeme vodou, krátce podusíme, přidáme nadrobno nakrájený květák a společně dusíme, až skoro doměkka.

  3. K prochladlému bešamelu přidáme udušenou zeleninu, nadrobno nakrájené houby, rozšlehané vejce a přisolíme. Směs dáme do zapékací misky vymazané máslem a v troubě zapečeme.

  4. Hotový dietní zeleninový nákyp posypeme posekanou petrželkou a omastíme máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!