Dezert s jahodami a vanilkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g máslo
1 ks žloutek
500 ml mléko
1 ks šlehačka
1 ks čokoláda
4 lžíce salko
1 ks vanilkový pudink
500 g jahoda

Postup přípravy receptu

  1. Jahody očistíme, důkladně omyjeme a nakrájíme na kousky.

  2. Žloutek a pudinkový prášek rozšleháme v mléce. Za stálého míchání vaříme 30 sekund. Potom přilejeme kondenzované mléko a rozmícháme ve směsi máslo. Vychladíme, ne úplně.

  3. Část nakrájených jahod dáme do misek. Nalijeme na ně pudink. Zase pokládáme jahody, zalijeme. Dle velikosti misky opakujeme.

  4. Při podávání ozdobíme šlehačkou a nastrouhanou čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!