Delikátní štafetky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
320 g bílky
200 g cukr krupice
100 g hladká mouka
70 g vlašské ořechy
krém
600 g máslový krém
10 g mletá káva
na ozdobu
150 g čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Bílky šleháme za postupného přidávání cukru v pevný sníh. Pozor, ať sníh nepřešleháme. Po vyšlehání ručně zamícháme hladkou mouku s mletými ořechy.

  2. Těsto roztíráme na pečící papír. Rozetřené pláty lehce posypeme cukrem moučka a ihned pečeme v troubě předehřáté na 220 °C.

  3. Na vychlazené pláty roztíráme máslový krém s mletou kávou. Pláty s krémem zavineme a následně rozkrájíme na větší kousky, abychom mohli kraje namočit do čokoládové polevy a uprostřed zůstal bílý pruh.

  4. Delikátní štafetky podáváme jako jemný zákusek s šálkem kávy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!