Delikátní marcipán recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička rum
5 dkg med
27 dkg cukr moučka
3 dkg ztužený tuk
15 dkg sušené mléko
3 lžíce vlažná voda
1 lžička mandlové aroma

Postup přípravy receptu

  1. Sušené mléko a cukr alespoň jednou prosejeme. Můžeme použít misku nebo vál. Poté přidáme rozehřátý tuk a med - vlažné, ne horké! Dále přidáme aroma, rum a vodu. Doporučuji vodu přidávat postupně, nejdříve 1 lžíci a po chvíli hnětení přidat další. Z počátku se nelekejte, že se vám hmota okamžitě nespojí, chce to asi 10 minut práce.

  2. Z této hmoty vypracujeme marcipán, který pak můžeme libovolně obarvit potravinářským barvivem. Stačí si v troše vody barvivo rozmíchat a do marcipánu ho ručně zapracovat.

  3. Delikátní marcipán používáme podle chuti k ozdobě různých moučníků či samotný jako vynikající sladkost.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!