Dědův bramborový guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.3 kg brambory
1 ks cibule
3 lžíce hladká mouka
0.5 l vroucí voda
250 ml smetana na vaření
1 ks ostravská klobása
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
tekuté chilli
podle potřeby
tuk

Postup přípravy receptu

  1. Na jemné kostičky nakrájíme velkou cibuli a dáme smažit dozlatova. Ochutíme sladkou paprikou, osolíme a smažíme asi 2 minuty.

  2. Klobásu oloupeme a na kousíčky nakrájíme. Přidáme k osmažené cibulce a smažíme asi 3 minuty. Nakonec přidáme na malé kostky nakrájené brambory.

  3. Zalijeme horkou vodou a necháme dusit 15 minut. Bramborový guláš dochutíme solí, pepřem, tekutým chilli a zahustíme moukou. Nakonec přidáme smetanu a provaříme.

  4. Dědův bramborový guláš podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!