Debrecínská fazolová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

cukr
2 stroužky česnek
2 lžíce olej
sůl
1 ks paprika
2 ks cibule
pažitka
500 g rajče
4 ks klobása
200 g bílé fazole
mletý černý pepř
mletá pálivá paprika (chilli)
1 svazek zeleninová nať

Postup přípravy receptu

  1. Fazole propláchneme, zalijeme 1,25 l vody a přiklopené necháme v klidu do druhého dne. Druhý den je vaříme zvolna v téže vodě asi 1-2 hodiny.

  2. Nakrájíme papriku a cibuli, nasekáme zeleninové natě a utřeme česnek. Vše smícháme a směs osmahneme na rozpáleném oleji.

  3. Směs vmícháme do fazolí a přiklopené vaříme asi 20 minut. Přidáme oloupaná rajčata nakrájená na kostky a vmícháme do polévky. Nakonec polévku dochutíme solí, pepřem, paprikou a cukrem.

  4. Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, chvilku prohřejeme a podáváme s nadrobno nasekanou pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!