Datlové koláčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 ks vejce
150 ml mléko
1 ks citron
2 lžičky prášek do pečiva
1 hrnek datle
2 lžíce cukr krystal
3 hrnky hladká mouka
150 ml smetana ke šlehání
na ozdobu
marmeláda
smetana
na potření
20 ml mléko

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 200 °C. Datle vypeckujeme, nasekáme a odebereme požadované množství.

  2. Smícháme 150 ml mléka, šlehačku a vejce. V druhé misce smícháme cukr, mouku, datle, kypřící prášek a kůru citronu. Pak vmícháme směs mléka a zaděláme těsto.

  3. Těsto rozmačkáme na plát tlustý asi 2 cm. Vykrajovátkem vypichujeme koláčky, které skládáme na plech vyložený pečícím papírem. Datlové koláčky pomažeme mlékem, lehce ocukrujeme a pečeme 12 - 15 minut, až jsou koláčky zlatavě hnědé.

  4. Datlové koláčky podáváme teplé s marmeládou a šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!