Cukrový štrúdl recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
3 lžičky cukr
1 ks vejce
5 lžic mléko
40 dkg hladká mouka
25 dkg Hera
náplň
strouhanka
9 ks jablko
cukr krupice
nasekané nebo mleté ořechy
na ozdobu
cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, vejce, cukru, mléka a tuku vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a dáme na 1 hodinu do studené vody.

  2. Mezitím si rozpůlíme jablka a vykrojíme jádřince.

  3. Vyndáme těsto z vody a rozdělíme na 3 díly, vyválíme těsto na obdélník, posypeme strouhankou.

  4. Poté nastrouháme rozpůlená jablka tak, že slupky z jablek nám zůstanou v ruce, jablek dáme tolik, kolik máme rádi. Dále posypeme cukrem asi 1 - 2 lžíce a nasekanými nebo mletými ořechy. Má-li někdo rád skořici, může ještě posypat skořicovým cukrem. Nakonec na kratších stranách těsta přehneme, poté přeložíme delší strany těsta a přendáme na plech. Takto uděláme všechny tři díly těsta.

  5. Cukrový štrúdl dáme péct do vyhřáté trouby.

  6. Po upečení cukrový štrúdl posypeme moučkový cukrem a nakrájíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!