Cuketová nádivka se sýrem a uzeným masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 hrnků olej
5 ks vejce
400 g cuketa
1 hrnek hrubá mouka
200 g uzené maso
200 g tvrdý sýr
1-2 lžíce čerstvá petrželka
podle chuti
česnek
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu okrájíme a vydlabeme vnitřek. Na hrubém struhadle nastrouháme dužinu cukety a tvrdý sýr. Uzené maso nakrájíme na malé kousky. Místo masa můžeme dát na drobné kostičky nakrájený jiný druh sýra o stejné gramáži.

  2. Vše vložíme do mísy a přidáme hrubou mouku, olej, vejce, zelenou petrželku a koření podle chuti. Všechny přísady důkladně promícháme. Směs dáme do vymaštěné zapékací mísy asi 2 - 3 cm vysoké. Cuketovou nádivku zapékáme v předehřáté troubě dorůžova až dozlatova.

  3. Cuketovou nádivku podáváme s rajčatovým salátem. Je výborná i samotná. Cuketovou nádivku můžeme plnit i do košíčků na muffiny a podávat na oslavách.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!