Crostini s chřestem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 dkg máslo
10 ks chřest
10 dkg parmezán
4 plátky bílý toastový chléb
podle potřeby
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Chřest omyjeme a nakrájíme na délku odpovídající velikosti krajíčku bílého chleba. Poté chřest svážeme kuchyňskou nití do svazku a svazek postavíme do hrnce. Do hrnce nalijeme tolik vody, aby dosahovala k hlavičkám chřestu, osolíme a uvaříme. Vaření trvá zhruba 10 - 15 minut, záleží na tloušťce chřestu. Po uvaření necháme chřest okapat.

  2. Mezitím si připravíme chléb. Odkrojíme kůrky a plátky chleba na pánvi opečeme na másle dozlatova. Sýr nastrouháme na hrubším struhadle.

  3. Zapékací formu vymažeme máslem. Na dno formy naskládáme opečené krajíčky chleba, které obložíme uvařeným chřestem, nakonec posypeme parmezánem a nahoru rozdělíme kousky zbylého másla.

  4. Crostini pečeme v mírně předehřáté troubě zhruba 10 minut, dokud sýr nezezlátne.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!