Crema Catalana recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

7 ks žloutek
800 ml mléko
1 ks citron
220 g cukr moučka
1 špetka mletá skořice
4 lžíce vanilkový pudinkový prášek
na ozdobu
6 lžic nerafinovaný cukr

Postup přípravy receptu

  1. Citron důkladně omyjeme a jeho kůru nastrouháme na jemném struhadle. Žloutky vyšleháme s polovinou cukru. Mléko zahříváme s citronovou kůrou a skořicí, vmícháme druhou půlku cukru, pudinkový prášek a postupně zašleháme i žloutkovou směs. Směs přivedeme k varu.

  2. Krém rozdělíme do misek a dáme vychladit. Pak povrch posypeme nerafinovaným cukrem a dáme pod gril zapéct, až povrch zezlátne.

  3. Crema Catalana podáváme jako výborný sladký dezert.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!