Couračka z Podkrkonoší recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks brambory 1 ks cibule 1 kelímek smetana 1 lžíce hladká mouka 2 hrstě kysané zelí 1 uzená žebra podle chuti 3 stroužky česnek sůl 1 ks masox 2 ks bobkový list 4 kuličky nové koření mletý černý pepř
Postup Couračka z Podkrkonoší recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřová žebírka chvilku povaříme. Pak vývar slijeme, jelikož není zdravý, a dále jej nepoužíváme.
Žebírka přelijeme novou vodou a znovu povaříme. Vyjmeme žebírka a do vývaru dáme povařit brambory, které jsme nakrájeli na kostičky. Přidáme koření, bobkový list, nové koření, pepř, česnek, cibuli a kostku masoxu. Vše povaříme. Když brambory měknou, tak koření vyjmeme.
Mezitím žebírka obereme a přidáme do polévky. Pak přidáme kysané zelí a ještě povaříme. Couračku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve smetaně. Necháme ještě chvilku povařit a dochutíme solí a pepřem.
Couračku z Podkrkonoší podáváme s čerstvým pečivem.