Couračka z Podkrkonoší recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks brambory
1 ks cibule
1 kelímek smetana
1 lžíce hladká mouka
2 hrstě kysané zelí
1 uzená žebra
podle chuti
3 stroužky česnek
sůl
1 ks masox
2 ks bobkový list
4 kuličky nové koření
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřová žebírka chvilku povaříme. Pak vývar slijeme, jelikož není zdravý, a dále jej nepoužíváme.

  2. Žebírka přelijeme novou vodou a znovu povaříme. Vyjmeme žebírka a do vývaru dáme povařit brambory, které jsme nakrájeli na kostičky. Přidáme koření, bobkový list, nové koření, pepř, česnek, cibuli a kostku masoxu. Vše povaříme. Když brambory měknou, tak koření vyjmeme.

  3. Mezitím žebírka obereme a přidáme do polévky. Pak přidáme kysané zelí a ještě povaříme. Couračku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve smetaně. Necháme ještě chvilku povařit a dochutíme solí a pepřem.

  4. Couračku z Podkrkonoší podáváme s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!