Čorba - polévka z králíka a smetany recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 špetky sůl
1 lžíce ocet
0 kg brambory
600 ml smetana
1 ks celer
4-5 ks mrkev
2 ks petržel
8 ks bobkový list
1 lžíce polohrubá mouka
králičí maso
1 špetka mletý černý pepř
10 kuliček celý černý pepř
1-2 lžíce maggi koření
10 kuliček celé nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce se studenou vodou vložíme přední nohy a hrudí králíka. Kdo chce, může dát i hlavu. Přidáme nakrájené brambory, kořenovou zeleninu. Taky vložíme koření, vše vaříme, až bude maso a zelenina měkká.

  2. Potom opravdu jen trochu zahustíme polohrubou moukou a přidáme smetanu. Můžeme si rozhodnout sami, zda 12% nebo 30%. Po té druhé je polévka o něco hustší a krémovější. Čorbu chvilku povaříme. Můžeme ji dochutit ještě solí, pepřem a polévkovým kořením. Také můžeme přidat kapku octa, ale pozor, jen přiměřeně. Čorba se ráda sráží. Doporučuji přidat ocet až do talíře. Pokud se Vám vše podaří, bude polévka jemná a hladká.

  3. Čorbu podáváme samotnou, můžeme ji doplnit čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!