Čokoládový salám recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těstíčko
2 ks vejce
200 g máslo
1 sklenka rum
150 g kakao
2-3 lžíce mléko
4-5 lžic cukr krupice
200 g mandlové pusinky
na ozdobu
12-14 ks mandlové pusinky

Postup přípravy receptu

  1. V menší misce rozdrtíme mandlové pusinky. Část si jich dáme stranou na ozdobu. Ve větší utřeme změklé máslo nebo sanu, dokud nemáme hladký krém.

  2. Do másla přidáme mandlové pusinky, dobře promícháme a přidáme vejce, likérovou sklenku rumu, hořké kakao a podle potřeby také studené mléko. Vše dobře promícháme, dokud nemáme hladkou a tužší směs.

  3. Tuto směs dáme na alobal, utvoříme salám a na obou koncích jej dobře uzavřeme. Čokoládový salám necháme v lednici asi 2 - 3 hodiny ztuhnout. Pak sundáme alobal a salám obalíme ve zbylých rozdrcených pusinkách.

  4. Čokoládový salám nakrájíme, ozdobíme šlehačkou a pusinkami a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!