Čokoládový moučník bez mouky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
150 g cukr
3 ks vejce
120 g máslo
1 lžička vanilka
80 g kakaový prášek
120 g kvalitní hořká čokoláda
podle potřeby
máslo na vymazání
kakao na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Formu na moučník o průměru 20 cm vymažeme máslem a vysypeme kakaem. Troubu si předehřejeme na 150 °C. Čokoládu nalámeme, máslo nakrájíme a necháme společně rozpustit ve vodní lázni. Vejce rozklepneme a vyšleháme.

  2. Rozpuštěnou vlažnou čokoládovou hmotu promícháme s cukrem, kakaem, rozšlehanými vejci a vanilkou. Můžeme použít i vanilkový cukr. Těsto uhladíme v připravené formě.

  3. Koláč pečeme asi 30 minut v předehřáté troubě. Moučník necháme 10 minut odstát, opatrně ho vyklopíme a na mřížce ponecháme zcela vychladnout.

  4. Čokoládový moučník bez mouky nakrájíme a podáváme třeba k šálku kávy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!